zondag 7 februari 2010

Suiker koken en snoep maken.






Eigenlijk is suikerkoken en snoepjes maken een eenvoudig klusje.. Als je de goede gereedschappen maar hebt.

Begonnen met 250gr Suiker in 750ml water, en 25 gr Glucosestroop. In een steelpannetje met dikke bodem aan de kook gebracht. Inkoken totdat de suikerthermometer 141 graden Celsius aangeeft. Dit duurt overigens wel even. Zo'n twintig minuten koken verder is de suikerstroop klaar.

Even in ijswater afkoelen en meteen op de marmerplaat uitgieten. De suikerstroop met twee plaatmessen verdelen en kleuren. Daarna, door de strengen uit te trekken en te vouwen de kleur goed doorkneden. De twee gekleurde delen samen voegen en voorzichtig doorkneden. Zo blijven de kleuren afzonderlijk zichtbaar.

Uitrollen en insnijden. Hard laten worden, breken en de snoepjes zijn klaar.

Erg leuk om te doen en niet erg moeilijk.

Geen opmerkingen: