dinsdag 16 februari 2010
Wijn Verzameling
Voor de komende diners heb ik een aantal 'passende' wijnen uitgezocht.
Hier een overzicht.
ROSE
Dornfelder Rosé Phalz/Rheinhessen Jaargang: 2009
Deze wijn is gemaakt van het typische Duitse druivenras Dornfelder. Rheinhessen is een bekend wijngebied in het westen van Duitsland. Een sappige, lichte roséwijn met de frisheid van frambozen en de kruidigheid van witte peper. Lekker als aperitief of bij lichte gerechten.
WIT
Australische Chardonnay Jaargang: 2009
De smaken in deze Australische witte wijn zijn te omschrijven als rond, romig en vettig. In geur zit vanille, rijpe perzik en eikenhout. Omdat de wijn een filmend laagje achter laat in de mond combineert hij het best met vis en wit vlees, geserveerd met vettige sauzen.
Pinot Grigio Jaargang: 2008
Het drinken van de Italiaanse Pinot Grigio is de afgelopen jaren een enorme trend geworden. Het is een frisse, bloemige en licht kruidige wijn uit het noordoosten van Italië. De Pinot Grigio komt goed tot zijn recht bij pastagerechten, salades en witvis- of wit vleesgerechten zoals kip en kalfsvlees, mits er geen zware saus bij wordt geserveerd.
ROOD
Australische Merlot Jaargang: 2008
Deze Australische Merlot is een wijn met een rijpe, fruitige, zwoele geur. Met de geur van kersen en bramen. Deze kenmerken komen helemaal terug in de smaak. Een heerlijk fijn glas rode wijn. Prima als borrelwijn, maar ook perfect met eenvoudige pasta en vleesgerechten als macaroni, spaghetti bolognese of een balletje gehakt met andijviestamppot.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten